Sunday, August 9, 2009

Santa Monica Beach






Tanaan aamulla paatimme sunnuntaipaivan kunniaksi lahtea rannalle. Santa Monicaan Los Angelesiin ei ole kovin pitka matka, joten suuntasimme sinne. Mukaan otimme vain rantapyyhkeita ja pari bodyboardia, eli sellaista lautaa jonka paalla maataan mahallaan ja joilla voi taitojensa mukaan keikkua aalloissa. Vasemmalla kuvassa host-siskot Kathryn ja Christina.

Biitsi oli aivan tajuttoman upea! Rantahiekan alusta oli vedenrajaan valehtelematta parisataa metria ja rantaviivaa jatkui loputtomiin. Tuli sellainen vau-olo, etta enpa taida tata ennen olla kaynytkaan oikealla rannalla. Lifeguardien torneja oli tasaisin valein ja hengenpelastajat ajoivat sellasilla keltaisilla maastureilla pitkin rantaa. Amerikan isous tuli koettua, silla paikallisen laiturin paalla oli muun muassa pieni huvipuisto, parkkipaikka, kauppoja, poliisiasema. Laituri nakyy pienena tuossa kuvassa taustalla.

Bodyboardilla paasi hyvalla tuurilla parikymmenta metria aallonharjalla. Tata ennen vain Itameren ja Valimeren aallot kokeneena voin sanoa, etta aallot olivat mukavan kokoisia. On hauska tunne, kun isompi aalto iskee ja hetken aikaa vain pyorii vedessa ilman osoitetta.

Rannan yhteydessa oli myos sellainen trikkaus/voimailu/kiikkumispuisto, jossa oli kaikkea metalliputkista tehtya kivaa. Keinuja, renkaita, rekkitankoja, joissa kaikki vauvasta vaariin pitivat hauskaa. Oli mm. gladiaattori-rengasrata, jossa piti heilauttaa itsensa renkaasta seuraavaan renkaaseen. Sitten oli voimistelurenkaat aivan alypitkilla kettingeilla: tassa harvelissa naytti saavan aivan luonnottoman kovat vauhdit.

Amerikassa kaikkien High Schoolia kayvien taytyy rekisteroitya kouluunsa ennen lukuvuotta. Huomenna Hart High:n campukselle marssivat koulun seniorit, joten siella ollaan. Huomenna tai ylihuomenna alkaa myos jenkkifudisreenit!


1 comment:

  1. Täällä ei sitten olla kyllä yhtään kateellisia - onhan meillä sentään Tuusulanjärvi ja Tervennokka!

    ReplyDelete