Tuesday, August 4, 2009

Hello America!

Tahan blogiin on tarkoitus kirjoitella kuulumisia ja muita juttuja jenkkivuodelta.

Asiahan on nain, etta kerkesin Amerikkaan jo ennen blogin aloitusta. 1.elokuuta 2009 oli pisin paiva miesmuistiin. Lensin aikavyohykkeita halkoen paivanvalossa ties kuinka pitkaan. Helsingista meita suomalaisia vaihto-oppilaita lahti nelja. Helsingista lensimme Heathrowhun Lontooseen, jossa mukaan hyppasi ruotsalaisia,norjalaisia,sveitsilaisia ja ehka jotain muitakin. Heathrowsta hyppasimme Chicagon koneeseen, jossa istahdin ruotsalaisen jenkkifudispelaajan ja amerikkalaisen college-opiskelijan valiin. Ville oli jo aiemmin kertonut, etta Atlantin yli kun lennetaan, niin se on luksusta ja piti paikkansa.

Chicagoon saavuttaessa meidan vaihtariporukka rupesi hajoamaan pikku hiljaa; jokainen etsi oman amerikan sisaisen lentonsa, jarjeston saattajan avustaessa. Oma lentoni Los Angelesiin meni lahtokiihdytykseen asti hyvin, jolloin kapteeni loi jarrut pohjaan. Rullasimme takaisin portille ja jouduimme lopulta vaihtamaan konetta. Koko hassakka vei kaksi tuntia.

Paastessamme viimein lahtemaan Chicagosta, ilta jo hamarsi. Pakko sanoa, etta hienon nakoista oli lentaa isojen kaupunkien valojen yli. Varsinainen helmi odotteli vasta perilla, Los Angeles oli aivan alyttoman kokoinen valomeri, loppua ei erottanut silmalla. Haslinki jatkui, silla isantaperheelle oli annettu vaara tieto lennosta ja he odottelivat eri terminaalissa. Hieman yli kolmen tunnin paasta odotetusta saapumisajankohdasta istuskelin kuitenkin jo autossa matkalla kohti isantaperheen taloa. Isantaperheeseen kuuluu aiti, isa, 2 host veljea (22&18v), 2 host siskoa (14v kaksoset), koira ja papukaija.

Saavuin kaupunkiin nimelta Santa Clarita, 100 000 asukkaan mesta. Amerikalle epatyypillisesti taalla on tosi paljon kavelykatuja tai "paseos" kuten paikalliset kutsuvat. En siis ole autosta niin riippuvainen, kouluunkin paasee helposti paseoita pitkin. Toinen hauska juttu ovat uima-altaat, joita on ripoteltu pitkin asuinalueita. Jokainen asukas saa niihin avaimen pienta maksua vastaan ja niita voi kayttaa aamusta iltaan!

Parin ensimmaisen paivan aikana olen kierrellyt niin paljon kuin jetlag on antanut periksi. Host aidin pari kaveria, Steve&Steve from New York, tulivat Kaliforniaan lomalle ja halusivat nahda Los Angelesia etc, joten siinahan kuljin mukana. Kavin syomassa ensimmaiset amerikan hampurilaiset Losissa In N' Out Burgerissa. Ihan hyvaa mattoa, en vaan soisi joka paiva kylla. Kohta pitaisi paasta liikkelle johonkin, kun on tullut niin paljon istuttua viime paivina. Korista lahikentalle? We'll see

No comments:

Post a Comment